2890 Tata, Kossuth tér 10-11. | Telefon: (34) 586-576 | Email: | OM kód: 201217 Régi weblap | Facebook | YouTube
Tanévkezdés a gimnáziumunkban

Tanévkezdés a gimnáziumunkban

Lelkileg megerősödve

Ahogy minden tanévben, idén is a tanév előtti napon nem csak az oktatással kapcsolatos dolgokat ismerhették meg a diákok osztályfőnöki órákon, hanem lelkileg is volt lehetőségük felkészülni a tanév kihívásaira.

Áhítattal kezdtük a napot, ahol végre kezünkbe vehettük iskolánk új énekeskönyvét, amibe sok olyan ének is került, amit a diákok kértek tőlünk. Az áhítat elején és végén a diákokból összeállt zenei csapat szolgálatával dicsőítettük Istent.

Ezt követően dr Thoma László, gazdagréti lelkipásztor tartott előadást arról, hogy hogyan küzdhetünk meg az előttünk álló akadályokkal és mi minden segítheti és erősítheti a lelki ellenállóképességünket. Sok kép, a diákokhoz kapcsolódó példák és történetek segítségével nagyon szórakoztatóan hallgathattunk arról, hogy józanságra van elsősorban szükségünk, amivel beismerjük, hogy csak Istennel és általa tudunk megmaradni, talpon maradni. Ahhoz, hogy a tanév során minden nehéz helyzettel megküzdjenek a diákjaink, szükségük van a közösségre, annak megtapasztalására, hogy Isten mellett sokan vannak még, akik ott állnak velük és segítenek, ha kell. Végül arról is szó volt, hogy milyen fontos, hogy egységben legyünk közösségként és ne széthúzzunk, ne romboljuk egymást.

Bízunk abban, hogy az előadás szavai, az áhítat üzenete, az Isten dicsőítése olyan lelki megalapozást adott a tanévkezdéshez a diákjainknak, aminek segítségével át tudják hidalni a nyári szünet utáni nehéz elindulást az iskolai feladatok világába.