2890 Tata, Kossuth tér 10-11. | Telefon: (34) 586-576 | Email: | OM kód: 201217 Régi weblap | Facebook | YouTube
Böjti hét

Böjti hét

„Nekem az olyan böjt tetszik, amikor leoldod a jogtalanul fölrakott bilincseket, kibontod a járom köteleit, szabadon bocsátod az elnyomottakat, és összetörsz minden jármot!” Ézs 58,6

A böjti időszak 40 napja lehetőséget kínál a keresztyének számára, hogy átgondolják és megerősítsék Istennel való kapcsolatokat. Mindezt nagyon változatos és akár játékos formában is megtehetjük. A böjti héten arra hívtuk a diákokat, hogy különböző feladatokon keresztül kóstoljanak ebbe bele.

Hétfőn különböző kihívások közül választhattak a böjti időszakra vonatkozóan, amiket teljesíteniük kellett. Voltak napi (Bocsáss meg valakinek! Ajándékozz meg valakit, akit szeretsz! Köszönd meg a tanárodnak a munkáját!), heti (Tölts el legalább 10 perc minőségi időt a szüleiddel!, Kerüld a pletykát, káromkodást, mások megszégyenítését! Streaming böjt: Töltsd meg a szabaddá vált idődet olvasással!), húsvétig (Tölts 1 órával kevesebb időt képernyő előtt!, Mindennap olvasd a Bibliát!, Készíts hálalistát!) tartó vállalások.

Kedden az önvizsgálat jegyében az első négy szünetben különböző teszteket (Thomas Kilmann konfliktus kezelési teszt, Szeretetnyelv teszt, DISC teszt, vérmérsékleti típusok teszt) tölthettek ki a diákok, ami igen nagy népszerűségnek örvendett.

Szerdán egy az aulában felállított kereszt és a rajta lévő szövegek segítették az Istennel kapcsolatos dolgaik átgondolását.

Csütörtökön az SDG Diákegyesület volt a vendégünk, akik beszélgetés és játék keretében szólították meg diákjainkat.

Pénteken egy imádságfal került kihelyezésre, ahova kéréseiket és hálájukat írhatták fel a tanulóink névtelenül. Azt kértük tőlük, hogy a már fent lévő imakérések közül vigyenek el magunkkal néhányat és otthon imádkozzanak ők is diáktársukért.

Nagy öröm volt megtapasztalni, hogy a diákjaink mennyire nyitottan és érdeklődve álltak a feladatok elé. Bízom abban, hogy sok mindent tudtak elvinni magukkal, ami erősíti és segíti növekedni az Istenbe vetett hitüket.