2890 Tata, Kossuth tér 10-11. | Telefon: (34) 586-576 | Email: | OM kód: 201217 Régi weblap | Facebook | YouTube
Szimulált marsi küldetésre indultak az oroszlányi/tatai diáklányok

Szimulált marsi küldetésre indultak az oroszlányi/tatai diáklányok

Országszerte közel 70, érettségi és pályaválasztás előtt álló, 16-19 éves lány (köztük a Tatai Református Gimnázium 7 tanulója) vesz részt a Huawei és az Edtech Magyarország Women in technology programján, melynek célja, hogy bemutassa a mérnöki szakma változatosságát és a nők karrierlehetőségeit a digitális korban és a technológiai iparágban.

A programsorozat részeként a diákok egy öt alkalmas szakkörön vesznek részt Budapesten, Győrben, Oroszlányban és Kecskeméten, ahol a Maker’s Red Box innovatív alkotópedagógiai tananyaga segítségével, gyakorlati kihívásokon keresztül ismerkedhetnek meg a mérnöki gondolkodás alapjaival. Emellett a diákok egy pályaorientációs nap keretében a technológiai különböző szakterületein dolgozó nők személyes történeteivel ismerkedhettek meg, és lehetőségük nyílik a Huawei, kontinensen egyedülálló, 5G-n és mesterséges intelligencián működő technológiákat alkalmazó, Európai Ellátó Központját is meglátogatni Pátyon.

A program olyan tudással vértezi fel a résztvevőket, ami megerősíti őket abban, hogy elinduljanak a mérnöki pálya felé. A gyakorlatias foglalkozások a mérnöki szakmához kapcsolódó munkaerőpiaci és technológiai képességeket fejlesztik, a kreativitás kibontását, az együttműködés és a hibákból való tanulás képességét. A szakkörökön a diákok egy szimulált marsi expedíción vehetnek részt, amelynek során a Földön tanultak és a rendelkezésre álló szűkös erőforrások felhasználásával kell eljutniuk a bázisra. Közben megtapasztalják, hogy a problémákat csak egymással együttműködve tudják megoldani, ahogy a való életben is mérnöki csapatok valósítják meg a fejlesztéseket. A Women in technology program azt mutatja meg a pályaválasztás előtt álló nőknek, hogy a mérnöki pályára lépve akár az oktatás, klímaváltozás vagy az egészségügy területén is tudnak változásokat elérni. Arra bátorítja őket, hogy merjenek mérnökök lenni, és olyan szakmákat választani, amelyek száz évvel ezelőtt talán még nem is léteztek.