Iskolánk előkelő helyen áll a középiskolák rangsorában

Iskolánk előkelő helyen áll a középiskolák rangsorában


Iskolánk két, egymástól független, a közelmúltban nyilvánosságra hozott középiskolai rangsorban is előkelő helyen áll.

A Tatai Református Gimnázium  idén - egyedüliként Tatán - bekerült a HVG által besorolt 100 legjobb gimnázium közé. A lista szerint gimnáziumunk az országos lista 93. helyén áll. Megyénkből összesen három iskola, az ország református középiskolái közül pedig négy került be az első százba. A listát kizárólag a legutóbbi kompetenciamérés eredmények, érettségi eredmények, valamint felsőoktatási felvételi eredmények alapján állították össze. Az erről szóló cikk itt olvasható:

http://eduline.hu/kozoktatas/2018/10/17/HVG_kozepiskolai_rangsor_2019_top_10_ROBNYY


 A ˝legjobbiskola.hu˝ által készített lista szerint is a megyei középiskolák közt iskolánk a 3. helyen áll a rangsorban. Az eredmény azért figyelemre méltó, mert ez a rangsor az elmúlt 5 év (!) érettségi és kompetenciamérés eredményeit figyelembe véve készült. Eszerint iskolánk Tatán a legeredményesebb középiskola, a református fenntartású középiskolák közt pedig országosan a 4. helyen áll. Az adatok itt érhetőek el:


https://legjobbiskola.hu/top/kozepiskolairangsor.php


Soli Deo Gloria!

Tatai Református Gimnázium, 2890 Tata, Kossuth tér 11., Telefon: (+36 34) 586 576, Fax: (+36 34) 586 577, E-mail: refi@refi-tata.hu